open call for an assistant

PaperThing

Sorry! This post is not available in English. Check it in Bulgarian.отворена покана за стажантско място

PaperThing

Лято е. Време е за отпуски. Скоро София ще опустее и ще дойде най-приятното време за подготовка на нова работа. Търся асистент(ка), който ще ми помога при създаването на “Археологии” – проект за интерактивна изложба, която ще реализирам през месец ноември в галерия “Васка Емануилова”.

Стажът е подходящ за ученици и студенти от училищата по изкуства, или за млади художници с интерес към дигиталните изкуства.

Не се изискват конкретни познания, а желание и мотивация за работа в сферата на дигиталното изкуство. Базови умения за работа с Photoshop или електроника са предимство, но не са задължителни.

Основната дейност ще включва реставриране на стари филмови ленти, дигитализирането им, обработка на изображения на Photoshop и монтаж на база данни на Final Cut Pro. Другите дейности от процеса на работа ще са хакване на детско пиано, запояване на електроника и програмиране на интерактивен софтуер на MaxMSP.

Заетоста ще е половин работен ден от понеделник до петък в периода между 16ти август и 16ти септември в удобни за стажанта часове. В замяна на помощта предлагам знание – обучение в програми като Final Cut Pro X, Photoshop CS5 и MaxMSP. Ще имаш възможност да проследиш целия процес на материализиране на едно произведение на изкуството от първоначална идея до краен продукт. Ще имаш на разположение пространство за експерименти и нови познания, както и възможност да се включиш в някой от следващите проекти, над които работя сама или с Реактив.

Имаш интерес? Изпрати няколко изречения за теб, защо искаш да си част от процеса, както и линкове към твои проекти (ако е приложимо) и телефон за контакт на имейл: albena.baeva@gmail.com. Ако имаш въпроси, моят телефон е 0886861102. Събирам предложения до 30 юли (включително).

Back To Top